Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 30g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 23g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 90g |
![]() |