Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
1,83 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
0,30 zł
(3,99 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
0,20 zł
(2,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 340g |
2,63 zł
(2,78 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
0,92 zł
(4,59 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 20g |
2,22 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata masłowa | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 30g |
0,12 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 28g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Sól biała | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 30g |
0,06 zł
(3,69 zł) |