1. Ugotuj kaszę. 2. Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki. 3. Posyp sezamem.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 80g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 300g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 122g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 80g |
![]() |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 48g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 150ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 70g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |