Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 180g |
2,46 zł
(2,67 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Makaron ryżowy | 50g |
1,95 zł
(7,79 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
0,11 zł
(2,69 zł) |
|
Mleko migdałowe | 250g |
2,62 zł
(10,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Orzechy brazylijskie | 10g |
2,00 zł
(19,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 320g |
4,47 zł
(6,98 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Ser mozzarella | 30g |
0,77 zł
(3,19 zł) |
|
Suszone pomidory | 14g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Łosoś, świeży | 50g |
5,75 zł
(22,99 zł) |