Darmowa dieta 2100 kcal nr 35655



Śniadanie


Owsianka z figami (bez laktozy)
503 kcal
Łączna waga porcji: 339g.

B: 11.14 g T: 19.9 g W: 73.57 g (BŁ: 7.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

7   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.



Drugie śniadanie


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Kolacja


Sałatka Caprese ze szpinakiem
408 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 18.51 g T: 19.59 g W: 43.78 g (BŁ: 8.37 g)

Wegetariańskie  

27   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidora i ser kroimy w plastry i mieszamy ze szpinakiem. Całość polewamy oliwą, dodajemy oregano, pieprz i sól i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2104 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 59.51 g
Tłuszcz: 74.85 g
Węglowodany: 328.53 g (w tym błonnik: 56.26 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Figi suszone 14g     1,03 zł (10,99 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Ser mozzarella 50g     1,28 zł (3,19 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)



×