Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jabłko | 510g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 12g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 400g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 85g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 500g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |