Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 400g |
![]() |
|
Cynamon | 25g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 300g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 95g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |