Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
1. Sałatę opłucz przełóż do miseczki. 2. Wszystko pokrój i wyłóż na sałatę. 3. Skrop oliwą i dopraw. 4. Zjedz z opieczonym chlebem.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czarne oliwki | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mango | 280g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Migdały | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 130g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 90g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 24g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rukola | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 90g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |