Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 200g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier biały | 4g |
![]() |
|
Cynamon | 16g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 80g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Ziemniaki | 150g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 100g |
![]() |