Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
![]() |
|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 18g |
![]() |
|
Dynia | 110g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 22g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Marchew | 40g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 40g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |