Darmowa dieta 2100 kcal nr 50881



Śniadanie


Owsianka z miodem, jabłkiem i orzechami
475 kcal
Łączna waga porcji: 452g.

B: 15.11 g T: 13.35 g W: 77.77 g (BŁ: 7.7 g)

Wegetariańskie  

45   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki gotujemy w mleku lub zostawiamy na noc do nasiąknięcia. jabłko i orzechy kroimy w drobną kostkę i dodajemy do płatek. Podajemy na ciepło lub na zimno



Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia (z chlebem)
323 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 8.25 g T: 14.95 g W: 45.26 g (BŁ: 12.53 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami. Podajemy z chlebem.


Obiad


Placuszki bananowe
625 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 21.95 g T: 21.57 g W: 89.7 g (BŁ: 7.43 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

99   13

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Banany rozgnieść w misce widelcem.
  2. Dodać jajka i mąkę, dokładnie wymieszać.
  3. Smażyć na niewielkiej ilości oleju placki z jednej łyżki stołowej.


Podwieczorek


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Kolacja


Kaszka manna z grejpfrutem
352 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 12.95 g T: 6.2 g W: 63.24 g (BŁ: 3.99 g)

Wegetariańskie  

26   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotuj kaszę mannę na mleku.
  2. Dodaj podzielonego na cząstki grejpfruta.
  3. Posyp pestkami dyni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2127 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 75.41 g
Tłuszcz: 63.75 g
Węglowodany: 338.08 g (w tym błonnik: 47.9 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Grejpfrut 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 180g     0,79 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Kasza manna 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 400ml     1,40 zł (3,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 50g     0,25 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 10g     1,15 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 120g     2,20 zł (10,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Pomidory 240g     1,28 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×