Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
1. Pokrój warzywa na małą kostkę.
2. Podgrzej oliwę na dużej patelni na średnim płomieniu. Dodaj czosnek i jalapeno, podsmażaj przez 1 min.
3. Zmieszaj quinoa'e, rosół warzywny, fasolę, pomidory, kukurydzę, proszek chilli i kumin - dopraw solą i pieprzem do smaku. Zagotuj, zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz płomień i gotuj aż quinoa będzie gotowa - ok. 20 min. Dodaj awokado, sok z limonki i kolendrę. Gotowe :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Białe wino | 250g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Bulion warzywny | 450g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 384g |
![]() |
|
Kapary | 10g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 170g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 3g |
![]() |
|
Limonka | 100g |
![]() |
|
Makaron z ciecierzycy | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 21g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Papryka jalapeno | 30g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 285g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 500g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 170g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 200g |
![]() |
|
Sałata | 5g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 1g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |