1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 480g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 520g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |