Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 15g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |