Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 80g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cytryna | 80g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 480g |
![]() |
|
Kiwi | 150g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 75g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 190g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 800g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |