Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Brzoskwinia | 340g |
2,37 zł
(3,49 zł) |
|
Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
Czosnek | 1g |
0,04 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
0,13 zł
(1,89 zł) |
|
Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 50g |
0,48 zł
(3,39 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 150g |
1,38 zł
(4,59 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 460ml |
4,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 150g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Sos sojowy jasny | 15g |
0,42 zł
(4,19 zł) |
|
Tymianek suszony | 1g |
0,20 zł
(2,19 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |