1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Brokuły | 120g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukinia | 120g |
![]() |
|
Curry | 6g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kalafior | 120g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 250g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 80ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Pierś z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 80g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 130g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |