Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Curry | 3g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 290g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza kuskus | 100g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |