Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 40g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 150g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 10g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |