Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
0,50 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia świeża | 6g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
0,35 zł
(1,39 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Migdały | 15g |
1,27 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
1,90 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
0,22 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 15g |
1,67 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 340g |
1,81 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 60g |
0,39 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata masłowa | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
Suszona żurawina | 12g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |