Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
7,49 zł
(7,49 zł) |
|
Bułka grahamka | 100g |
1,37 zł
(1,78 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
Czosnek | 5g |
0,22 zł
(2,19 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
Jaja kurze całe | 274g |
1,92 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 190g |
1,47 zł
(2,78 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
1,81 zł
(2,79 zł) |
|
Masło | 25g |
0,62 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Pomidory | 60g |
0,32 zł
(3,99 zł) |
|
Ser twarogowy półtłusty | 200g |
3,19 zł
(3,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
Szczypiorek | 6g |
0,60 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |