Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
Chleb żytni | 315g |
2,98 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Masło | 36g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
2,04 zł
(4,59 zł) |
|
Szynka z indyka | 105g |
4,94 zł
(7,99 zł) |