Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Guarana mielona | 4g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 20ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 48g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 225ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |