Darmowa dieta 2200 kcal nr 3996



Śniadanie


Jajecznica z pomidorami
502 kcal
Łączna waga porcji: 475g.

B: 28.86 g T: 24.19 g W: 47.34 g (BŁ: 8.77 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

137   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju, razem z pokrojonym drobno pomidorem. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy sól i pieprz i mieszamy widelcem. Zmniejszamy ogień i wlewamy zawartość miseczki. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając, aż jajko się zetnie. Podajemy z chlebem.


Drugie śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
446 kcal
Łączna waga porcji: 396g.

B: 20.38 g T: 8.68 g W: 79.34 g (BŁ: 14.08 g)



123   12

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2151 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 96.11 g
Tłuszcz: 64.6 g
Węglowodany: 322.72 g (w tym błonnik: 48.55 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 90g     0,21 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 240g     1,68 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Masło 6g     0,15 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 280g     5,13 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sałata 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szynka z indyka 60g     2,82 zł (7,99 zł)



×