Darmowa dieta 2200 kcal nr 5666



Śniadanie


Jaglanka z orzechami
505 kcal
Łączna waga porcji: 346g.

B: 14.29 g T: 30.01 g W: 50.97 g (BŁ: 11.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Schab z brokułami
573 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 36.47 g T: 18.03 g W: 72.66 g (BŁ: 12.74 g)

Bezglutenowe  

38   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez ok 20 minut.
  2. Z brokuła odrywamy różyczki, myjemy i gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut.
  3. Ryż przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu.
  4. Na talerzu rozkłdamy ryż, następnie brokuły i mięso.
  5. Całość polewamy sosem. 


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2167 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 77.26 g
Tłuszcz: 73.11 g
Węglowodany: 332.77 g (w tym błonnik: 62.57 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 750g     20,97 zł (20,97 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 25g     0,70 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Orzechy brazylijskie 16g     3,20 zł (19,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Pomidory 450g     2,39 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 50g     0,70 zł (2,79 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Sos tzatziki 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Woda 300ml 0,00 zł (0,00 zł)



×