Figi kroimy w drobną kostkę. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i dodajemy pozostałe składniki.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 300g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Figi suszone | 14g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 112g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 480ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona dyni | 10g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 100g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 600g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 2.1g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Woda | 20ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |