1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 80g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cynamon | 21g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiwi | 75g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |