Darmowa dieta 2200 kcal nr 87077



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Czekoladowe kulki mocy
360 kcal
Łączna waga porcji: 83g.

B: 10.02 g T: 21.87 g W: 34.19 g (BŁ: 6.84 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   21

Składniki na liczbę porcji: 6

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 6. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kurczak curry z fasolką szparagową
727 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 47.67 g T: 20.3 g W: 96.82 g (BŁ: 15.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

39   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem
590 kcal
Łączna waga porcji: 760g.

B: 13.85 g T: 26.8 g W: 80.08 g (BŁ: 12.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2166 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 80.35 g
Tłuszcz: 74.33 g
Węglowodany: 315.04 g (w tym błonnik: 38.98 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Aromat waniliowy 15g     2,39 zł (3,18 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Daktyle suszone 200g     6,38 zł (6,38 zł)
Fasola szparagowa 250g     3,05 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Kakao w proszku 50g     2,33 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Migdały 100g     8,49 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 100g     11,49 zł (11,49 zł)
Pieczarka świeża 120g     1,20 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 195g     1,46 zł (2,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Wiórki kokosowe 20g     0,40 zł (3,99 zł)
Woda 495ml 0,00 zł (0,00 zł)



×