Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 6g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 36g |
![]() |
|
Musztarda miodowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 12g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |