Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 80g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |