Darmowa dieta 2200 kcal nr 8986



Śniadanie


Jaglanka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
417 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.83 g T: 12.55 g W: 70.85 g (BŁ: 6.1 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.


Drugie śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Obiad


Makaron z brokułem
624 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 27.68 g T: 13.08 g W: 106.25 g (BŁ: 14.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
540 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 25.82 g T: 21.14 g W: 74.2 g (BŁ: 24.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Kolacja


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Wartości odżywcze:


Białko: 82.39 g
Tłuszcz: 66.55 g
Węglowodany: 359.33 g (w tym błonnik: 67.93 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 220g     1,76 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 44g     0,30 zł (2,69 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 80g     0,24 zł (2,29 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 40g     0,56 zł (2,79 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×