1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Cebula | 100g |
0,24 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 10g |
0,14 zł
(13,99 zł) |
|
| Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
| Miód pszczeli | 45g |
1,69 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 280ml |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Ocet balsamiczny | 2g |
0,10 zł
(12,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Schab bez kości | 100g |
1,84 zł
(11,59 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 10g |
0,26 zł
(5,29 zł) |
|
| Szparagi | 150g |
3,60 zł
(11,99 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Wiórki kokosowe | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |
|
| Woda z kokosa | 30g |
0,59 zł
(6,49 zł) |