1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czarne jagody | 130g |
6,28 zł
(14,49 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
1,44 zł
(4,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 110g |
0,77 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
0,15 zł
(1,39 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 16g |
1,91 zł
(2,99 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
1,29 zł
(4,59 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
0,60 zł
(5,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 110g |
2,01 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory | 120g |
0,64 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |