Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Jaja rozbić. Sól i pieprz dla smaku. Usmażyć na oliwie. Podawać z pokrojoną papryką i pomidorem. Dodać sałatę.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
2,22 zł
(4,99 zł) |
|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Czosnek | 3g |
0,13 zł
(2,19 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 254g |
1,78 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 75g |
0,73 zł
(3,39 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Natka pietruszki | 20g |
1,75 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 35g |
0,24 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 6g |
0,26 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 115g |
0,61 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
0,40 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata | 5g |
0,18 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 12g |
0,32 zł
(5,29 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |