Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |