Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Całość mieszamy w misce.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 17g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 16g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 31g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 60g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 40g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Woda | 18ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |