Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Piersi kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, dodać sól, pieprz, natrzeć warstwą pesto. Usmażyć z pesto na patelni, dodać ugotowany makaron i pomidory koktajlowe.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 500g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukinia | 125g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 224g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Liść laurowy | 1g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 250g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 420g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 80g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |