Całość mieszamy w misce.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 300g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 150g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 61g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 300ml |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Sezam | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 22g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda | 118ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |