Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Całość mieszamy w misce.
1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 7g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 51g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Sezam | 40g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda | 143ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |