Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 100g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |