Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bułka tarta (bezglutenowa) | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 157g |
![]() |
|
Jarmuż | 50g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Makaron spaghetti, kukurydziano-ryżowy | 70g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Schab pieczony | 30g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |