Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 90g |
![]() |
|
Biały pieprz | 2g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 375g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 375g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 25g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 31g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 125ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 20g |
![]() |
|
Mąka ziemniaczana | 3g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek | 100g |
![]() |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 30g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |