Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 200g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 220g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 300g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |