Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Cebula | 140g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 354g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 1g |
![]() |
|
Woda | 12ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |