Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 100g |
![]() |
|
Banan | 460g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Cynamon | 25g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 50g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 25g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Marchew | 500g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 145ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 300g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 85g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 100g |
![]() |
|
Pietruszka, liście | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |