Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 210g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |