Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 25g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Groszek zielony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Majeranek suszony | 1g |
![]() |
|
Mango | 500g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Masło | 6g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 0.01g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 200ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 200ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 40g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 460g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Ser parmezan | 16g |
![]() |
|
Szparagi | 120g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 60g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |