Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Granat | 30g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 61g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Musztarda miodowa | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 72g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 12g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |