Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 250g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 100g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Jabłko | 550g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 1g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 150g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Morele suszone | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 200g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 280g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Siemię lniane | 70g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |