Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 160g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) | 60g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 420g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza bulgur | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 9g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 360g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 420g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Sezam | 20g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 1g |
![]() |
|
Szpinak | 60g |
![]() |